وبلاگ بهرام جلالی .::علمی آموزشی و سرگرمی ::.

علمی آموزشی نمونه سئوالات امتحانی

وبلاگ بهرام جلالی .::علمی آموزشی و سرگرمی ::.

علمی آموزشی نمونه سئوالات امتحانی

اثرات میوه

چهارشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۵۷ ق.ظ
ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﻌﺠﺰﻩ ﺁﺳﺎﯼ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ ﺳﻔﯿﺪ ﺭﻧﮓ ﺑﺮ
ﺑﺪﻥ
ﻣﺼﺮﻑ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺗﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻃﺒﯿﻌﯽ
ﺳﻔﯿﺪﺭﻧﮓ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺑﻪ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺯ
ﻧﯿﺎﺯﻫﺎﯼ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺑﺪﻥ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺳﻼﻣﺘﯽ
ﺑﯿﺸﺘﺮ ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ .
ﺑﻪ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﺳﺮﻭﯾﺲ ﻋﻠﻤﯽ ﺟﺎﻡ ﻧﯿﻮﺯ ﺑﻪ ﻧﻘﻞ
ﺍﺯ ﻣﻬﺮ، ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻥ
ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻭ ﺁﻧﺘﯽ ﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﻫﺎﯼ
ﺿﺪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ، ﻣﺼﺮﻑ ﻣﯿﻮﻩﻫﺎ ﻭ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ
ﺭﻧﮕﯽ ﺍﺳﺖ . ﻣﯿﻮﻩﻫﺎ ﻭ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ ﺑﺎ ﺭﻧﮓ
ﺭﻭﺷﻦ، ﻧﺸﺎﻥﺩﻫﻨﺪﻩ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺧﺎﺹ
ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮐﺎﺭﻭﺗﻨﻮﺋﯿﺪﻫﺎ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ
ﻧﺎﺭﻧﺠﯽﺭﻧﮓ ﯾﺎ ﺁﻧﺘﻮﺳﯿﺎﻧﯿﻦ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ
ﺁﺑﯽﺭﻧﮓ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺩﺭ
ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯼ ﻗﻠﺒﯽ ﻭ ﺳﺮﻃﺎﻥ
ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺎﺷﻨﺪ . ﺍﻣﺎ ﺍﯾﻦ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﯼ ﺍﺟﺘﻨﺎﺏ ﺍﺯ
ﻣﺼﺮﻑ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺳﻔﯿﺪ ﻧﯿﺴﺖ . ﯾﮏ ﭘﮋﻭﻫﺶ
ﺟﺪﯾﺪ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺳﻔﯿﺪ ﺣﺎﻭﯼ
ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﺳﻮﺩﻣﻨﺪ ﻭ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺍﺯ
ﺟﻤﻠﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ، ﻓﯿﺒﺮ، ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ
ﻭ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻫﺴﺘﻨﺪ .
- ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ : ﺍﻏﻠﺐ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ
ﮐﺮﺑﻮﻫﯿﺪﺭﺍﺕ ﻓﺎﻗﺪ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺩﺭ ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ
ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﻣﻨﺒﻊ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ
ﻧﯿﺮﻭﺯﺍ ﺍﺳﺖ . ﯾﮏ ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ
ﻧﯿﻤﯽ ﺍﺯ ﻧﯿﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺪﻥ ﺑﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﺭﺍ
ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺁﻥ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ
ﯾﮏ ﻣﻮﺯ ‏( ۶۲۰ ﻣﯿﻠﯽﮔﺮﻡ ‏) ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ
ﻭﺟﻮﺩ ﺗﻨﻬﺎ ۱۱۰ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺩﺍﺭﺩ . ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ
ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺑﺎﻻﯼ ﺁﻥ، ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻧﺸﺎﻥ
ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ
ﺩﺭ ﯾﮏ ﺭﮊﯾﻢ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﻗﻠﺐ ﺩﺍﺷﺘﻪ
ﺑﺎﺷﺪ . ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﺪﻩ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ
ﺭﮊﯾﻢ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﻭ ﺳﺪﯾﻢ ﮐﻢ
ﺑﺎ ﮐﺎﻫﺶ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﻓﺸﺎﺭ ﺧﻮﻥ ﺑﺎﻻ ﻭ ﺳﮑﺘﻪ
ﻣﻐﺰﯼ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺩﺍﺭﺩ .
- ﮔﻞﮐﻠﻢ : ﻫﺮ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﮔﻞﮐﻠﻢ ﺣﺪﻭﺩ ۲۵
ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻣﻨﺒﻊ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺧﻮﺑﯽ ﺍﺯ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ K ، ﻓﯿﺒﺮ ﻭ ﺑﻪ ﻧﺴﺒﺖ
ﮐﻤﺘﺮ ﮐﻠﺴﯿﻢ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B ، ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﻭ ﻣﻨﯿﺰﯾﻢ
ﺍﺳﺖ . ﮔﻞﮐﻠﻢ ﺑﺨﺸﯽ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﮐﻠﺰﺍ ﯾﺎ
ﮐﻠﻤﻬﺎ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﮐﻠﻢ ﺑﺮﻭﮐﺴﻞ، ﮐﻠﻢ،
ﺧﺮﺑﺰﻩ ﻭ ﮐﻠﻢﭘﯿﭻ ﻧﯿﺰ ﻫﺴﺖ .
ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﻣﺘﻌﺪﺩﯼ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﮐﻠﻢﻫﺎ
ﺣﺎﻭﯼ ﺁﻧﺘﯽﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﻭ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎﺕ ﺩﯾﮕﺮ ﻣﺮﺑﻮﻁ
ﺑﻪ ﺳﻼﻣﺘﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﻠﻮﮐﺰﯾﻨﻮﻻﺕ ﻭ
ﻓﻼﻭﻧﻮﺋﯿﺪﻫﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺩﻓﻊ
ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯾﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺧﺎﺻﯽ ﺍﺯ ﺳﺮﻃﺎﻥﻫﺎ
ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﻟﺘﻬﺎﺑﺎﺕ ﻣﺰﻣﻦ ﮐﻤﮏ ﮐﻨﺪ .
ﮔﻠﻮﮐﻮﺯﯾﻨﻮﻻﺕ ﻣﺎﺩﻩﺍﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ
ﺳﻢﺯﺩﺍﯾﯽ ﮐﺒﺪ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﺭﺷﺪ
ﺳﻠﻮﻟﻬﺎﯼ ﺳﺮﻃﺎﻧﯽ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭ ﻓﻼﻭﻧﻮﺋﯿﺪ
ﺍﺛﺮﺍﺕ ﺁﻧﺘﯽﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻧﯽ ﻭ ﺿﺪ ﺍﻟﺘﻬﺎﺑﯽ ﻗﻮﯼ
ﺩﺍﺭﺩ .
- ﭘﯿﺎﺯ : ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﻭ ﻣﻮﺍﺩ
ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺩﺭ
ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻔﯿﺪ ﺑﺎﺷﺪ . ﭘﯿﺎﺯ
ﻣﻨﺒﻊ ﻏﻨﯽ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻭ ﻓﯿﺒﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ
ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﺍﺳﯿﺪﻓﻮﻟﯿﮏ، ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻭ ﺁﻫﻦ ﺁﻥ
ﺑﺎﻻﺳﺖ . ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺣﺎﻭﯼ ﻧﻮﻋﯽ ﻓﻼﻭﻧﻮﺋﯿﺪ ﺑﻪ
ﻧﺎﻡ ﮐﻮﺋﺮﺳﺘﯿﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺛﺎﺑﺖ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ
ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺁﺏﻣﺮﻭﺍﺭﯾﺪ، ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯼ
ﻗﻠﺒﯽﻋﺮﻭﻗﯽ ﻭ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺧﺎﺻﯽ ﺍﺯ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﻧﻘﺶ
ﺩﺍﺭﺩ .
- ﻗﺎﺭﭺ : ﻗﺎﺭﭺ ﺗﻨﻬﺎ ﻣﺎﺩﻩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ
ﻃﻮﺭ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺣﺎﻭﯼ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ﺍﺳﺖ .
ﻫﻤﺎﻧﻄﻮﺭ ﮐﻪ ﭘﻮﺳﺖ ﺑﺪﻥ ﻣﺎ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ
D ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﺷﻌﻪ ﻓﺮﺍﺑﻨﻔﺶ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ
ﺁﻭﺭﺩ، ﻗﺎﺭﭺ ﻧﯿﺰ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﻧﻮﺭ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺍﯾﻦ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﻮﺩ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽﮐﻨﺪ . ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ
ﯾﮏ ﻭﻋﺪﻩ ﻗﺎﺭﭺ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻧﯿﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺪﻥ ﺑﻪ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ﺭﺍ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﮐﻨﺪ . ﻗﺎﺭﭺ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ
ﺭﯾﺒﻮﻓﻼﻭﯾﻦ ﻭ ﻧﯿﺎﺳﯿﻦ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B
ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺩﺭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮﺩ ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ
ﺑﺪﻥ ﻧﻘﺶ ﺩﺍﺭﻧﺪ 
نمایش کمتر
  • بهرام جلالی کردآباد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی