اثرات میوه
چهارشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۵۷ ق.ظ
ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﻌﺠﺰﻩ ﺁﺳﺎﯼ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ ﺳﻔﯿﺪ ﺭﻧﮓ ﺑﺮ
ﺑﺪﻥ
ﻣﺼﺮﻑ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺗﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻃﺒﯿﻌﯽ
ﺳﻔﯿﺪﺭﻧﮓ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺑﻪ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺯ
ﻧﯿﺎﺯﻫﺎﯼ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺑﺪﻥ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺳﻼﻣﺘﯽ
ﺑﯿﺸﺘﺮ ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ .
ﺑﻪ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﺳﺮﻭﯾﺲ ﻋﻠﻤﯽ ﺟﺎﻡ ﻧﯿﻮﺯ ﺑﻪ ﻧﻘﻞ
ﺍﺯ ﻣﻬﺮ، ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻥ
ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻭ ﺁﻧﺘﯽ ﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﻫﺎﯼ
ﺿﺪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ، ﻣﺼﺮﻑ ﻣﯿﻮﻩﻫﺎ ﻭ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ
ﺭﻧﮕﯽ ﺍﺳﺖ . ﻣﯿﻮﻩﻫﺎ ﻭ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ ﺑﺎ ﺭﻧﮓ
ﺭﻭﺷﻦ، ﻧﺸﺎﻥﺩﻫﻨﺪﻩ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺧﺎﺹ
ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮐﺎﺭﻭﺗﻨﻮﺋﯿﺪﻫﺎ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ
ﻧﺎﺭﻧﺠﯽﺭﻧﮓ ﯾﺎ ﺁﻧﺘﻮﺳﯿﺎﻧﯿﻦ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ
ﺁﺑﯽﺭﻧﮓ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺩﺭ
ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯼ ﻗﻠﺒﯽ ﻭ ﺳﺮﻃﺎﻥ
ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺎﺷﻨﺪ . ﺍﻣﺎ ﺍﯾﻦ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﯼ ﺍﺟﺘﻨﺎﺏ ﺍﺯ
ﻣﺼﺮﻑ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺳﻔﯿﺪ ﻧﯿﺴﺖ . ﯾﮏ ﭘﮋﻭﻫﺶ
ﺟﺪﯾﺪ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺳﻔﯿﺪ ﺣﺎﻭﯼ
ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﺳﻮﺩﻣﻨﺪ ﻭ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺍﺯ
ﺟﻤﻠﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ، ﻓﯿﺒﺮ، ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ
ﻭ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻫﺴﺘﻨﺪ .
- ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ : ﺍﻏﻠﺐ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ
ﮐﺮﺑﻮﻫﯿﺪﺭﺍﺕ ﻓﺎﻗﺪ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺩﺭ ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ
ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﻣﻨﺒﻊ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ
ﻧﯿﺮﻭﺯﺍ ﺍﺳﺖ . ﯾﮏ ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ
ﻧﯿﻤﯽ ﺍﺯ ﻧﯿﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺪﻥ ﺑﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﺭﺍ
ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺁﻥ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ
ﯾﮏ ﻣﻮﺯ ( ۶۲۰ ﻣﯿﻠﯽﮔﺮﻡ ) ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ
ﻭﺟﻮﺩ ﺗﻨﻬﺎ ۱۱۰ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺩﺍﺭﺩ . ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ
ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺑﺎﻻﯼ ﺁﻥ، ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻧﺸﺎﻥ
ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ
ﺩﺭ ﯾﮏ ﺭﮊﯾﻢ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﻗﻠﺐ ﺩﺍﺷﺘﻪ
ﺑﺎﺷﺪ . ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﺪﻩ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ
ﺭﮊﯾﻢ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﻭ ﺳﺪﯾﻢ ﮐﻢ
ﺑﺎ ﮐﺎﻫﺶ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﻓﺸﺎﺭ ﺧﻮﻥ ﺑﺎﻻ ﻭ ﺳﮑﺘﻪ
ﻣﻐﺰﯼ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺩﺍﺭﺩ .
- ﮔﻞﮐﻠﻢ : ﻫﺮ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﮔﻞﮐﻠﻢ ﺣﺪﻭﺩ ۲۵
ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻣﻨﺒﻊ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺧﻮﺑﯽ ﺍﺯ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ K ، ﻓﯿﺒﺮ ﻭ ﺑﻪ ﻧﺴﺒﺖ
ﮐﻤﺘﺮ ﮐﻠﺴﯿﻢ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B ، ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﻭ ﻣﻨﯿﺰﯾﻢ
ﺍﺳﺖ . ﮔﻞﮐﻠﻢ ﺑﺨﺸﯽ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﮐﻠﺰﺍ ﯾﺎ
ﮐﻠﻤﻬﺎ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﮐﻠﻢ ﺑﺮﻭﮐﺴﻞ، ﮐﻠﻢ،
ﺧﺮﺑﺰﻩ ﻭ ﮐﻠﻢﭘﯿﭻ ﻧﯿﺰ ﻫﺴﺖ .
ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﻣﺘﻌﺪﺩﯼ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﮐﻠﻢﻫﺎ
ﺣﺎﻭﯼ ﺁﻧﺘﯽﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﻭ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎﺕ ﺩﯾﮕﺮ ﻣﺮﺑﻮﻁ
ﺑﻪ ﺳﻼﻣﺘﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﻠﻮﮐﺰﯾﻨﻮﻻﺕ ﻭ
ﻓﻼﻭﻧﻮﺋﯿﺪﻫﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺩﻓﻊ
ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯾﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺧﺎﺻﯽ ﺍﺯ ﺳﺮﻃﺎﻥﻫﺎ
ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﻟﺘﻬﺎﺑﺎﺕ ﻣﺰﻣﻦ ﮐﻤﮏ ﮐﻨﺪ .
ﮔﻠﻮﮐﻮﺯﯾﻨﻮﻻﺕ ﻣﺎﺩﻩﺍﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ
ﺳﻢﺯﺩﺍﯾﯽ ﮐﺒﺪ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﺭﺷﺪ
ﺳﻠﻮﻟﻬﺎﯼ ﺳﺮﻃﺎﻧﯽ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭ ﻓﻼﻭﻧﻮﺋﯿﺪ
ﺍﺛﺮﺍﺕ ﺁﻧﺘﯽﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻧﯽ ﻭ ﺿﺪ ﺍﻟﺘﻬﺎﺑﯽ ﻗﻮﯼ
ﺩﺍﺭﺩ .
- ﭘﯿﺎﺯ : ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﻭ ﻣﻮﺍﺩ
ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺩﺭ
ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻔﯿﺪ ﺑﺎﺷﺪ . ﭘﯿﺎﺯ
ﻣﻨﺒﻊ ﻏﻨﯽ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻭ ﻓﯿﺒﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ
ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﺍﺳﯿﺪﻓﻮﻟﯿﮏ، ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻭ ﺁﻫﻦ ﺁﻥ
ﺑﺎﻻﺳﺖ . ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺣﺎﻭﯼ ﻧﻮﻋﯽ ﻓﻼﻭﻧﻮﺋﯿﺪ ﺑﻪ
ﻧﺎﻡ ﮐﻮﺋﺮﺳﺘﯿﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺛﺎﺑﺖ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ
ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺁﺏﻣﺮﻭﺍﺭﯾﺪ، ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯼ
ﻗﻠﺒﯽﻋﺮﻭﻗﯽ ﻭ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺧﺎﺻﯽ ﺍﺯ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﻧﻘﺶ
ﺩﺍﺭﺩ .
- ﻗﺎﺭﭺ : ﻗﺎﺭﭺ ﺗﻨﻬﺎ ﻣﺎﺩﻩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ
ﻃﻮﺭ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺣﺎﻭﯼ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ﺍﺳﺖ .
ﻫﻤﺎﻧﻄﻮﺭ ﮐﻪ ﭘﻮﺳﺖ ﺑﺪﻥ ﻣﺎ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ
D ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﺷﻌﻪ ﻓﺮﺍﺑﻨﻔﺶ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ
ﺁﻭﺭﺩ، ﻗﺎﺭﭺ ﻧﯿﺰ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﻧﻮﺭ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺍﯾﻦ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﻮﺩ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽﮐﻨﺪ . ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ
ﯾﮏ ﻭﻋﺪﻩ ﻗﺎﺭﭺ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻧﯿﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺪﻥ ﺑﻪ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ﺭﺍ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﮐﻨﺪ . ﻗﺎﺭﭺ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ
ﺭﯾﺒﻮﻓﻼﻭﯾﻦ ﻭ ﻧﯿﺎﺳﯿﻦ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B
ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺩﺭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮﺩ ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ
ﺑﺪﻥ ﻧﻘﺶ ﺩﺍﺭﻧﺪ
ﺑﺪﻥ
ﻣﺼﺮﻑ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺗﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻃﺒﯿﻌﯽ
ﺳﻔﯿﺪﺭﻧﮓ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺑﻪ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺯ
ﻧﯿﺎﺯﻫﺎﯼ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺑﺪﻥ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺳﻼﻣﺘﯽ
ﺑﯿﺸﺘﺮ ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ .
ﺑﻪ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﺳﺮﻭﯾﺲ ﻋﻠﻤﯽ ﺟﺎﻡ ﻧﯿﻮﺯ ﺑﻪ ﻧﻘﻞ
ﺍﺯ ﻣﻬﺮ، ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻥ
ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻭ ﺁﻧﺘﯽ ﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﻫﺎﯼ
ﺿﺪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ، ﻣﺼﺮﻑ ﻣﯿﻮﻩﻫﺎ ﻭ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ
ﺭﻧﮕﯽ ﺍﺳﺖ . ﻣﯿﻮﻩﻫﺎ ﻭ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ ﺑﺎ ﺭﻧﮓ
ﺭﻭﺷﻦ، ﻧﺸﺎﻥﺩﻫﻨﺪﻩ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺧﺎﺹ
ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮐﺎﺭﻭﺗﻨﻮﺋﯿﺪﻫﺎ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ
ﻧﺎﺭﻧﺠﯽﺭﻧﮓ ﯾﺎ ﺁﻧﺘﻮﺳﯿﺎﻧﯿﻦ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ
ﺁﺑﯽﺭﻧﮓ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺩﺭ
ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯼ ﻗﻠﺒﯽ ﻭ ﺳﺮﻃﺎﻥ
ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺎﺷﻨﺪ . ﺍﻣﺎ ﺍﯾﻦ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﯼ ﺍﺟﺘﻨﺎﺏ ﺍﺯ
ﻣﺼﺮﻑ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺳﻔﯿﺪ ﻧﯿﺴﺖ . ﯾﮏ ﭘﮋﻭﻫﺶ
ﺟﺪﯾﺪ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺳﻔﯿﺪ ﺣﺎﻭﯼ
ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﺳﻮﺩﻣﻨﺪ ﻭ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺍﺯ
ﺟﻤﻠﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ، ﻓﯿﺒﺮ، ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ
ﻭ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻫﺴﺘﻨﺪ .
- ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ : ﺍﻏﻠﺐ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ
ﮐﺮﺑﻮﻫﯿﺪﺭﺍﺕ ﻓﺎﻗﺪ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺩﺭ ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ
ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﻣﻨﺒﻊ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ
ﻧﯿﺮﻭﺯﺍ ﺍﺳﺖ . ﯾﮏ ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ
ﻧﯿﻤﯽ ﺍﺯ ﻧﯿﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺪﻥ ﺑﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﺭﺍ
ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺁﻥ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ
ﯾﮏ ﻣﻮﺯ ( ۶۲۰ ﻣﯿﻠﯽﮔﺮﻡ ) ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ
ﻭﺟﻮﺩ ﺗﻨﻬﺎ ۱۱۰ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺩﺍﺭﺩ . ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ
ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺑﺎﻻﯼ ﺁﻥ، ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻧﺸﺎﻥ
ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﺳﯿﺐﺯﻣﯿﻨﯽ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ
ﺩﺭ ﯾﮏ ﺭﮊﯾﻢ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﻗﻠﺐ ﺩﺍﺷﺘﻪ
ﺑﺎﺷﺪ . ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﺪﻩ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ
ﺭﮊﯾﻢ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﻭ ﺳﺪﯾﻢ ﮐﻢ
ﺑﺎ ﮐﺎﻫﺶ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﻓﺸﺎﺭ ﺧﻮﻥ ﺑﺎﻻ ﻭ ﺳﮑﺘﻪ
ﻣﻐﺰﯼ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﺩﺍﺭﺩ .
- ﮔﻞﮐﻠﻢ : ﻫﺮ ﻓﻨﺠﺎﻥ ﮔﻞﮐﻠﻢ ﺣﺪﻭﺩ ۲۵
ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻣﻨﺒﻊ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺧﻮﺑﯽ ﺍﺯ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ K ، ﻓﯿﺒﺮ ﻭ ﺑﻪ ﻧﺴﺒﺖ
ﮐﻤﺘﺮ ﮐﻠﺴﯿﻢ، ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B ، ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﻭ ﻣﻨﯿﺰﯾﻢ
ﺍﺳﺖ . ﮔﻞﮐﻠﻢ ﺑﺨﺸﯽ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﮐﻠﺰﺍ ﯾﺎ
ﮐﻠﻤﻬﺎ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﮐﻠﻢ ﺑﺮﻭﮐﺴﻞ، ﮐﻠﻢ،
ﺧﺮﺑﺰﻩ ﻭ ﮐﻠﻢﭘﯿﭻ ﻧﯿﺰ ﻫﺴﺖ .
ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﻣﺘﻌﺪﺩﯼ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﻫﺪ ﮐﻪ ﮐﻠﻢﻫﺎ
ﺣﺎﻭﯼ ﺁﻧﺘﯽﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﻭ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎﺕ ﺩﯾﮕﺮ ﻣﺮﺑﻮﻁ
ﺑﻪ ﺳﻼﻣﺘﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﻠﻮﮐﺰﯾﻨﻮﻻﺕ ﻭ
ﻓﻼﻭﻧﻮﺋﯿﺪﻫﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺩﻓﻊ
ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯾﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺧﺎﺻﯽ ﺍﺯ ﺳﺮﻃﺎﻥﻫﺎ
ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺍﻟﺘﻬﺎﺑﺎﺕ ﻣﺰﻣﻦ ﮐﻤﮏ ﮐﻨﺪ .
ﮔﻠﻮﮐﻮﺯﯾﻨﻮﻻﺕ ﻣﺎﺩﻩﺍﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ
ﺳﻢﺯﺩﺍﯾﯽ ﮐﺒﺪ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﺭﺷﺪ
ﺳﻠﻮﻟﻬﺎﯼ ﺳﺮﻃﺎﻧﯽ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭ ﻓﻼﻭﻧﻮﺋﯿﺪ
ﺍﺛﺮﺍﺕ ﺁﻧﺘﯽﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻧﯽ ﻭ ﺿﺪ ﺍﻟﺘﻬﺎﺑﯽ ﻗﻮﯼ
ﺩﺍﺭﺩ .
- ﭘﯿﺎﺯ : ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﻭ ﻣﻮﺍﺩ
ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺩﺭ
ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻔﯿﺪ ﺑﺎﺷﺪ . ﭘﯿﺎﺯ
ﻣﻨﺒﻊ ﻏﻨﯽ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻭ ﻓﯿﺒﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ
ﻣﺤﺘﻮﺍﯼ ﺍﺳﯿﺪﻓﻮﻟﯿﮏ، ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻭ ﺁﻫﻦ ﺁﻥ
ﺑﺎﻻﺳﺖ . ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺣﺎﻭﯼ ﻧﻮﻋﯽ ﻓﻼﻭﻧﻮﺋﯿﺪ ﺑﻪ
ﻧﺎﻡ ﮐﻮﺋﺮﺳﺘﯿﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺛﺎﺑﺖ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ
ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺁﺏﻣﺮﻭﺍﺭﯾﺪ، ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯼ
ﻗﻠﺒﯽﻋﺮﻭﻗﯽ ﻭ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺧﺎﺻﯽ ﺍﺯ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﻧﻘﺶ
ﺩﺍﺭﺩ .
- ﻗﺎﺭﭺ : ﻗﺎﺭﭺ ﺗﻨﻬﺎ ﻣﺎﺩﻩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ
ﻃﻮﺭ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺣﺎﻭﯼ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ﺍﺳﺖ .
ﻫﻤﺎﻧﻄﻮﺭ ﮐﻪ ﭘﻮﺳﺖ ﺑﺪﻥ ﻣﺎ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ
D ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﺷﻌﻪ ﻓﺮﺍﺑﻨﻔﺶ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ
ﺁﻭﺭﺩ، ﻗﺎﺭﭺ ﻧﯿﺰ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﻧﻮﺭ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺍﯾﻦ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﻮﺩ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽﮐﻨﺪ . ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ
ﯾﮏ ﻭﻋﺪﻩ ﻗﺎﺭﭺ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻧﯿﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺪﻥ ﺑﻪ
ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ﺭﺍ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﮐﻨﺪ . ﻗﺎﺭﭺ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ
ﺭﯾﺒﻮﻓﻼﻭﯾﻦ ﻭ ﻧﯿﺎﺳﯿﻦ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B
ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺩﺭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮﺩ ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ
ﺑﺪﻥ ﻧﻘﺶ ﺩﺍﺭﻧﺪ